NIEUW PROJECT


Vanwege het Coronavirus zijn projecten in 2020 niet doorgegaan.

Bij andere koren worden programma’s doorgeschoven, het Dutch Jenkins Choir geeft echter in principe actuele themaconcerten.

De actualiteit zal aangeven wanneer die weer plaats kunnen vinden, er wordt echter voortdurend gewerkt aan de opstart van projecten zodat alles klaar staat op het moment dat het mogelijk is.

 

Als eerste wordt nu toegewerkt aan een herdenking op 4 mei 2021, op een wijze zoals dat al eerder werd gedaan, maar ook nu aangepast aan de actualiteit. Wellicht zal de samenstelling van koor en orkest Coronaproof moeten zijn evenals de plaats voor de luisteraar. Derhalve wordt op dit moment gesproken met enkele “grote locaties” met een ruime opzet, zodat het op meer locaties kan worden meebeleefd.

 

Wil jij deelgenoot zijn van dit (eventuele) project, geef je dan op of houdt deze website in de gaten. Zodra er mee bekend is, zullen wij dat publiceren.


PROJECTEN


Het koor, dat later opging in het Dutch Jenkins Choir heeft de volgende grote (project) concerten gegeven:

 

2007    The Armed Man    Grote Kerk Den Haag

 

2009    The Armed Man  &  Stabat Mater

 

2009    The Armed Man tern behoeve van War Child 

 

2011    Stabat mater & Gloria

 

2012    The Armed Man in Dessau (D)

        

            The Armed Man in Berlijn (D)    

 

            The Armed Man in World Forum Den Haag

 

            The Peacemakers in de Grote Kerk Den Haag

 

2014    The Armed Man en delen Jenkins Muziek     

 

2015    The Armed Man op 4 mei als Dodenherdenking

 

2017    Delen The Armed Man en Stabat Mater

 

2019    The Armed Man op 4 mei als Dodenherdenking

 

Op zaterdag 4 mei 2019 vond er in de Grote Kerk in Den Haag een bijzondere dodenherdenking plaats door middel van het muziekstuk The Armed Man van componist Karl Jenkins. Een stuk tegen terreur en als mis voor de vrede. Een eigentijds stuk voor jong en oud met, om 20.00 uur, het moment van twee minuten stilte. Een indrukwekkende beleving om mee te maken en te ondergaan. Jenkins gelooft in de “circle of life” en met deze cross-over muziek van zeer verschillende muzieksoorten en –stijlen weet hij jong en oud in het hart te raken. Het stuk leent zich bovenmatig voor gelegenheden om te herdenken, om veteranen te bedanken en met een belangrijk signaal naar de jeugd, als toekomstige bewaarders van de vrede. Naast de muziek zal een film synchroon worden vertoond. Juist de combinatie van beeld en geluid maakt grote indruk. 

 

Voorafgaand aan The Armed Man was er een voorprogramma met o.a. For the Fallen uit de film Saving Private Ryan van John Williams en stukken van Grieg, Händel en Gjeilo.

Solisten: Denise Matla, sopraan; Juta Bolsius, mezzo-sopraan; Martin Stritzko, tenor; Ivar Costenoble, bas.

Muezzin: Khalil Aitblal

Begeleiding: Wim de Penning, orgel; Peter van Dinther, solo trompet; Het Promenade Orkest.

Presentatie: Christian Seijkens

Het geheel stond onder leiding van dirigent Hans Matla

 

2019    Tribute to Sir Karl Jenkins: feestconcert voor en met Karl Jenkins.

 

Op zondagmiddag 24 november 2019 heeft in de Grote Kerk in Den Haag een indrukwekkend concert plaatsgevonden voor én met Sir Karl Jenkins. Wij vierden met hem zijn 75e verjaardag en voerden hierbij delen uit die waren gekozen uit (de meeste van) zijn muziekwerken, onder andere uit: The Armed Man, Stabat Mater, Gloria, The Peacemakers, Adiemus, Dewi Sant, Paladio en meer. Het werd een zeer gevarieerd en feestelijk programma met als titel “Tribute to Sir Karl Jenkins”. De uitvoerenden waren het Dutch Jenkins Choir, de Roden Girls Choristers aangevuld met vocale solisten en begeleid door Het Promenade Orkest dat werd aangevuld met instrumentale solisten. 

 

Wilt u op de hoogte blijven van de projecten van Stichting Dutch Jenkins Choir. Vul dan het contactformulier in.

 


Dutch Jenkins Choir

Postbus 628
2270 AP Voorburg
info@dutchjenkinschoir.nl
Bank: NL44RABO0182491668

 

Meer info over Jenkins >>

 

Links