PROJECT


Herdenkingsconcert 4 mei: The Armed Man

 

Een greep uit  de vele reacties: 

 

 

Goedemorgen, Vandaag 5 mei en nog steeds ben ik vol van het concert van gisteravond in de Grote Kerk. Het was zeer indrukwekkend en overweldigend. Prachtige muziek, mooie zang , een bijzondere herdenking. De soms afschuwelijke beelden erbij maakte het geheel zeer ingrijpend. 

Tegelijkertijd de hoop en het vertrouwen, dat het goede het kwade uiteindelijk zal overwinnen. 

Ik ben blij dat ik hierbij mocht zijn. Ik dank het koor en orkest en Hans Matla in het bijzonder voor dit initiatief en wens u allen een vreugdevolle bevrijdingsdag. 

 

Van harte gefeliciteerd met het prachtige concert dat je hebt weten te realiseren. Wij hebben er enorm van 

genoten   Wat een geweldig succes       Het concert was echt een eclatant succes. 

Er is Bergen werk verzet, maar je hebt dan ook in één keer het Dutch Jenkins Choir op de kaart gezet. 

Wij zitten nog wel enige tijd na te genieten van dit bijzondere concert. 

 

 Wat was het prachtig gisteren   Zo indrukwekkend, emotioneel, muzikaal en passend voor de gelegenheid. Kortom zo’n bijzonder concert, maar tevens ook een heel bijzonder staaltje van geslaagd doorzettingsvermogen van jou en je crew. De oogmake-up had het bij de meeste dames  niet overleefd. 

 

 Tegen jou en via jou wil ik hartelijk dank zeggen voor de voortreffelijke organisatie van ons project. 

Struktureel organisatorisch en inhoudelijk kunstzinnig was het gisteren avond een hoogstaande herdenking 

avond. Voor mij is dit de eerste keer dat ik zo een hoogstaande herdenking meegemaakt heb.  Interessante 

bijkomstigheid is ook, dat mijn Joodse echtgenoot in de nacht van 4 op 5 mei overleed, dus  een herdenken en een bevrijden. (i.v.m. zijn lijden) 

 Dank, dank, dank dat ik dit allemaal mee mocht maken. 

 

 Graag wil ik jullie allemaal bedanken voor alles wat deze dag voor mij zo mooi maakte.  

In de loop van de periode voorafgaand aan 4 mei kreeg ik af en toe wat mee wat jullie allemaal hebben moeten meemaken en doorstaan. En ik ben ontzettend blij dat jullie hebben doorgezet. 

Voor mij was deze dag nl extra bijzonder omdat het zoals sommigen van jullie weten ook de 40e sterfdag van mijn vader was die veel in zowel de 1e als de 2e wereldoorlog heeft meegemaakt.  

Gisteren was een wirwar van emoties, ik heb nog nooit zo'n bijzondere herdenking beleefd en meegemaakt. Ik koester het!! Lieve mensen allemaal, nogmaals bedankt. Het was een bijzondere dag en een prachtige avond om nooit te vergeten dankzij jullie allemaal !!    

 

 Ik wil jullie allen heel hartelijk danken voor alles wat jullie gedaan hebben om " Het Herdenkingsconcert" tot zo'n groot succes te laten worden. Wat een werk hebben jullie verricht en wat heeft dat tot een heel indrukwekkend concert geleid. Niet alleen wij koorzangers waren hierdoor diep geroerd , maar uit het publiek heb ik dezelfde emoties gezien en gehoord. Deze avond zal nog heel lang bij mij blijven. Nog nooit heb ik op zo'n bijzondere manier de 4 de mei meegemaakt. 

  

Ik wil 'the morning after' nog even mijn dankbaarheid aan jullie betuigen voor het prachtige project    Ik moest gisteren vrij snel weg met mijn familieleden in het publiek terug naar Utrecht. 

Vanaf de eerste repetitiedag gonzen de prachtige melodielijnen van Karl Jenkins door mijn lijf en heb ik genoten van de repetities, de deskundige en enthousiaste leiding, de fantastische organisatie met als climax natuurlijk gisterenavond. Hans je hebt niets teveel beloofd: dit is een van die ervaringen die je je leven lang niet meer vergeet en waar je direct blij en dankbaar van wordt als je eraan herinnerd wordt. En wat heb je het geheel inspirerend gedirigeerd en goed bij elkaar gehouden (wat niet altijd makkelijk was). Ik hoop (en denk eigenlijk wel  ) dat jullie net zo genoten hebben als ik. 

 

Wat was het een bijzondere ervaring. Deze 4 mei was geheel anders dan alle andere dagen waarop door mij 

herdacht werd. Ik vond het altijd mooie momenten om de herdenking op De Dam mee te maken, ook al was het achter de tv of laptop. Maar om met zoveel mensen bij elkaar te zijn en er ook een rol te mogen spelen: dat zal ik niet snel vergeten. 

 

 

 

 

Wat hebben jullie er een werk aan gehad. Wat een details zijn er door jullie besproken en uitgevoerd. 

Perfectionisten zijn jullie. Het mooie programmaboekje, de driekleurlintjes op onze kleren, fantastische catering en een klein detail: het flesje water op onze stoelen. Dat zijn er maar een paar om te noemen. Jullie hebben echt overal aan gedacht 

 

Ik had een half jaar geleden nog nooit gehoord van Karl Jenkins. Ik heb op internet gekeken, de muziek gekocht via ITunes en mij opgegeven voor dit evenement via jullie website. 

Geen moment spijt. De voorbereidingen waren super: drie prachtige bijeenkomsten met mensen uit het hele land. Jammer dat het er maar 3 waren. De Jenkins Journaals. . . . . .  

En tot slot: 4 mei zelf. Een lange zit, maar dat kan ook niet anders. Er moet nog zoveel worden geregeld. En het geeft ook een band met de andere koorleden. De muziek stukken Pie Jesu en de Sorgemarsj lieten al de rillingen over mijn rug lopen. Hoe waardig werden de vlaggen naar voren gedragen, door de oudere veteraan en jonge vrouw. Statig langs alle rijen met toehoorders, mede herdenkers. Het prachtige muziekstuk The Armed Man, met een fantastisch orkest. En precies op tijd (geweldig Hans  ) The Last Post en de twee minuten stilte. Zeer bijzonder. Wat prachtig om toen de lichtstralen te zien die van buiten kwamen: Licht, Hoop, Herstel.  

Eens zal het slotkoraal echt klinken: geen tranen, geen dood, geen rouw, geen geklaag, geen pijn.   

Bedankt dat ik hier aan mee mocht doen.  

 

In jou bedank ik de hele organisatie van ons prachtige concert op 4 mei in  de Grote kerk in 'sSGravenhage.  

Ik heb tot de dag van vandaag flarden muziek 'The Armed Man' in mijn hoofd en beelden van het werkelijke 

schitterende concert.  Ik heb het nu al een keer of 8 mee mogen uitvoeren, sopraan partij, maar dit overtrof alles. 

Jullie weloverwogen organisatie van alle dagen maar zeker op de 4de mei, de planning   de professionaliteit, de 

vriendelijke bejegening, tja ik kan nog wel een tijdje doorgaan, helemaal geweldig was het. 

Pascal met zijn duidelijke opstelling als het wijzigingen betrof, Hans Matla die heel bevlogen en enthousiast was, zeker op de 4 de mei. De ontmoeting met Karl Jenkins, (wat een echt aardige man  ) We hebben de foto's en de handtekening……  alsof we 18 jaar zijn   Ik hou nu op. Grote dank en rust goed uit. Tot ‘n volgende keer  


  


BELANGRIJKE DATA
Aanmelden


Schrijf nu in en ontvang informatie

van nieuwe projecten


  

Dutch Jenkins Choir

Postbus 628
2270 AP Voorburg
info@dutchjenkinschoir.nl
Bank: NL44RABO0182491668